Teams

Het werken met paarden is een fantastische manier voor teamcoaching/teamontwikkeling. Door als team verschillende opdrachten uit te voeren kunnen we de stijl van leidinggeven en communiceren nader onderzoeken.

We gebruiken de dynamiek van de kudde als analogie voor de processen in het team.

De aard van het paard als kuddedier en prooidier is gericht op overleven, leiderschap en rangorde. Hij voelt de sfeer aan en reageert direct. Een paard weet in een fractie van een seconde of je echt leiding wil geven en of je op eigen benen durft te staan. Of je graag de controle wilt houden of dat je “de teugels durft te laten vieren?”

Een dagdeel paardencoaching kan heel verhelderend zijn en een positief effect op een team hebben. Zeker als het een team in verandering betreft, of een team dat gecoacht wordt om effectiever met elkaar samen te werken.

Paardencoaching kan ook een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van teams waarin hooggeschoolde professionals werken. Verbaal vaardig,  gewend om te reflecteren en te vergaderen. Een paard legt snel de onderliggende patronen bloot en reageert zonder oordeel.

Naast teamcoaching kan paardencoaching individueel worden ingezet bij werkgerelateerde thema’s als:

  • leiderschapsvraagstukken
  • persoonlijke effectiviteit
  • persoonlijke ontwikkeling
  • adviesvaardigheden
  • loopbaanvraagstukken en competentieontwikkeling

 

Comments are closed.